Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HC Örnen A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
HC Örnen
Ishockey
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Kungsörs IK 5 5 0 0 15
2 Guldsmedshytte SK 5 4 1 0 13
3 Kristinehamns HT 5 3 1 1 11
4 Hällefors IK 5 3 0 2 9
5 HC Örnen 5 3 0 2 9
6 Nora HC 5 3 0 2 9
7 Säffle HC 5 3 0 2 9
8 Charlottenbergs HC 5 0 0 5 0
9 Nor IK 5 0 0 5 0
10 Hammarö Chiefs 5 0 0 5 0

Match

Hammarö Chiefs

2 - 8
Hammarö HC Ishall
18 januari 2019
19:30

HC Örnen

Referat

Referat: Hammarö Chiefs - HC Örnen

Det blev en komfortabel seger i bortamötet mot Hammarö i mixserien. Slutresultatet skrevs till 2-8 efter en match där det endast var ett lag som var där för att spela hockey.

"En riktigt stor eloge till våra spelare som håller sig relativt lugna under hela matchen" kommenterar tränare Emil Gunnarsson.

Tyvärr så hinner knappt matchen att börja innan man märker att Hammarö har gett upp sina chanser till att ta tre poäng. Hammarö parkerar sina spelare i egen zon och använder hela arsenalen av hakningar och slashingar för att hålla HC Örnens spelare på utsidan. På grund av det låga tempot har HC Örnen svårt att komma in i sitt normala spel och spelet känns överlag väldigt tafatt och avslaget under den första perioden.

"Det blev väldigt svårt att försöka hålla ett högt tempo när vi hade ryggsäckar och skogshuggare efter oss" säger Gunnarsson.

Trots alla hakningar och slashingar gör HC Örnen 0-1 efter att Emil Gunnarsson spelat till Daniel Strindlund som går på avslut och Robin Eivik håller sig framme på returen och ger HC Örnen ledningsmålet. 1-1 är ställningen efter den första perioden efter att HC Örnen slarvat lite i egen zon och Hammarö får ta tre eller fyra returer för att sedan få pucken i nät bakom Victor Hemlin Gravander i Örnen-målet.

Matchen fortsätter genom att Hammarö fortfarande visar upp sig från sin sämsta sida och det går så pass långt att till och med domaren uttalar sig om att han knappt kan ta utvisning på alla övergrepp för det skulle innebära att HC Örnen skulle få spela powerplay på heltid. Hammarö verkar till synes vara rätt så nöjda med sitt spel då det jublas och flinas från hemmabåset då det delas ut tacklingar, hakningar och slashingar, oavsett om de är schyssta eller inte. När Daniel Sandberg gör sitt andra mål för kvällen och får in 2-3 för HC Örnen verkar luften gå ur Hammarö och resterande del av matchen spelas i stort sett i Hammarös försvarszon.

Trots segern med 2-8 är detta en av HC Örnens svagare insatser för säsongen, av förståeliga skäl. Motståndet är inte särskilt intresserade av att spela hockey utan istället åker man och hugger efter icke-puckförande spelare eller delar ut crosscheckingar och slag mot ansikten och knäveck. Passande för matchbilden är också att en spelare i Hammarö kör över Örnens William Möttus på slutsignalen med en checking to the head och misconduct, men turligt nog så skadades in Möttus av tacklingen.

Trots matchbilden i stort lyckas HC Örnen göra åtta mål, vilket får ses som positivt i det hela. Robin Eivik gör hela fyra mål och fortsätter att göra poäng för HC Örnen. Backen Daniel Sandberg gör sina första mål i mixserien och passande nog så slog han till med en hattrick när det var dags för de första målen i serien.

"En riktig skitmatch med mycket utvisningar. Hammarö går ut för att köra över oss men jag tycker vi spelar av det på ett snyggt sätt och vinner välförtjänt trots att det är lite i underkant målmässigt. För egen del var det kul att få en liten islossning på målfronten" säger Sandberg efter matchen.

Med bakgrund av detta möte så hoppas vi nästan att det var sista gången vi mötte detta motstånd och vädjar samtidigt till Hammarö att de bör koncentrera sig på att spela hockey i resterande matcher av säsongen.

På återseende!

Statistik från matchen:

Period 1
0 - 1 Robin Eivik (Daniel Strindlund)
1 - 1 Jonas Eriksson (Robert Mellring, Martin Morey)

Period 2
1 - 2 Daniel Sanberg (Simon Andersson, William Möttus)
2 - 2 Johan Löveström (Martin Widell)
2 - 3 Daniel Sandberg (William Möttus)
2 - 4 Robin Eivik (Emil Gunnarsson, Daniel Sandberg)

Period 3
2 - 5 Daniel Sandberg (Robin Eivik, Oscar Palmelius)
2 - 6 Robin Eivik (William Möttus)
2 - 7 Robin Eivik (Daniel Strindlund, Simon Andersson)
2 - 8 William Möttus

Skott:
Hammarö 21 (10:7:4)
HC Örnen 50 (12:18:20)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Robin Eivik 1 4 1 0 5
William Möttus 1 1 3 0 4
Daniel Strindlund 1 0 2 0 2
Simon Andersson 1 0 2 0 2
Emil Gunnarsson 1 0 1 0 1
Oscar Palmelius 1 0 1 0 0
Joakim Berzelius 1 0 0 0 0
Jonathan Pettersson 1 0 0 0 0
Martin Abrahamsson 1 0 0 0 0
Rickard Smångs 1 0 0 0 0
Tobias Helge Eriksson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Viktor Hemlin Gravander 1 0 0 0 21 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng